dagbok

dagbok

om bloggen

Här tänker jag berätta om vad som hänt och händer under mina försök att hitta användningsområden för ett gammalt fint missionshus i Södra Råda, på gränsen mellan Värmland och Västergötland.

Det började med orglar.....

Sånger och psalmer

musikPosted by Jan Holmstrand Mon, July 28, 2014 13:29:26
Fredagen 25 juli genomförde vi en sång- och musikstund med överlämnande av Hammarberg-orgeln till Gullspång/S Råda missionsförsamling. Förhållandevis välbesökt (uppskattningsvis 60-70 personer).

Gunnar och jag inledde med "I denna ljuva sommartid" av Anders Öhrwall på orgel och kornett.

Mats Ernvik spelade till sånger och psalmer på piporgeln och harmoniet och Gunnar Lindström kompletterade med kornett till vissa verser, och tack vare dem blev den unisona sången kvällens höjdpunkt(er).

Birgit och Mats Ernvik sjöng duett och Elisabeth sjöng sin "Hymn till S Råda". Kerstin Balder läste "Herren är min herde" på Råda-mål (tolk David Vahlström).
Kerstin Johansson sjöng en sommarvisa till Gunnars dragspel.

Gunnar och jag spelade också ett stycke kallat "Backa" och avslutningsvis "Annas visa" av Leif Göras (text Py Bäckman) på orgel och dragspel. Elisabeth och jag deltog också i en kvartettsång tillsammans med Birgit och Mats.

Som symbol för överlämnandet av orgeln till Gullsång-S Råda missionsförsamling deltog Helena Rådbo på piano i sången "O sällhet stor...", sedan hon tackat för orgeln å missionsförsamlingens vägnar, och välkomnat alla som så önskade att komma och spela på instrumentet i Missionskyrkan i Gullspång dit orgeln flyttas i höst.

Vid detta celebra tillfälle medverkade också den påklädda nakenhunden Apollo med ett och annat gnäll samt enstaka dragspelstoner när jag försökte frigöra kopplet från Gunnars dragspel.


  • Comments(1)//dagbok.orgelatervinningen.se/#post6